Gyermeklélek az oktatásban - kerekasztal beszélgetés

A mai események miatt a rendezvényt egy későbbi időpontban tartjuk meg!

Mostanában sok szó esik az oktatásról.
Nagyon fontos dolgokra irányul a fókusz, kezdve a pedagógus pálya tarthatatlan anyagi helyzetén át a vállalhatatlan munkaterhek és a sztrájkjog hiányának abszurditásáról.
Azonban kevés szó esik arról, hogy ezt a helyzetet hogyan élik meg az iskolában tanuló gyerekek.


Túl vagyunk egy Covid okozta home school időszakon, amikor a gyerekek társas érintkezése szinte teljesen kimaradt. Az iskola a formális oktatáson kívül a társas érintkezés fontos terepe is. A gyermekek igénylik egymás társaságát, és ezen felül a szocializáció egyik fontos eszköze a napi kapcsolat.


És zajlik egy klímaválság, amely szintén megterheli a gyermekeket. Félnek, szoronganak. Ez megmutatkozik abban, hogy sokat beszélnek róla, projektmunkáik között rendre előkerül a fenntarthatóság, az újrahasznosítás és a környezetvédelem.


És ha már az oktatás helyzetéről beszélünk, folyamatban van az oktatás csendes eróziója. Ismerünk olyan harmadikos kislányt, aki már a negyedik osztályfőnökénél tart. Az intézményekben felgyülemlett feszültségeket, a fáradtságot Ők is érzik. Fontos hogy kezelni tudják a stresszt, hogy fel tudjon oldódni bennük a feszültség.

Fontos, hogy beszéljünk erről is.

Az eseményen meghívottjaink járják körül ezt a kérdést a szülők, a pedagógusok, diákok és a stresszkezelés szemszögéből nézve.

Meghívott vendégeink:

Bozó Anikó - Pszichológus

Burka Erika - Pedagógus, gyermekvédelmi felelős

Boldizsár Detty - Diák

Fehérváry Csenge - Diák

Papp András - Diák

Gorzsás Mária - Szülő, pedagógus

Kalácska Beatrix - Szülő

Kiss Ildikó - Pedagógus, szülő, stresszkezelő szakember


Az események helyszínt biztosító épület befogadókapacitása 30 fő, így nagyobb érdeklődés esetén a rendezvényt egy későbbi időpontban megismételjük.

 

Esemény dátuma: 2022.11.30 17:30:00
Esemény helyszíne: 1181 Budapest Havanna utca 9.

Ézek is érdeklehetnek


Korábbi eseményeink